• Blog
  • 3:37 pm

Aplikacije koje će olakšati svako putovanje

Iako su ljetni mjeseci prošli, to ne znači da je sezona putovanja gotova. Ako voliš putovati, zapravo znaš da se najviše uživa na onom putovanju izvan sezone. Isto tako, najbolje se uživa na onom putovanju koje je detaljno i dobro isplanirano. Stoga, evo nekoliko aplikacija koje će ti u tome svakako pomoći.

PackPoint će spremiti kufer umjesto tebe

Ako spadaš u skupinu onih kojima je najmrži i najteži dio svakog putovanja spremanje i raspremanje, onda je ovo savršena aplikacija za tebe. PackPoint uvijek točno zna što trebaš ponijeti i zahvaljujući ovoj aplikaciji putna torba ti više nikad neće biti pretrpana.

PackPoint pretražuje vremensku prognozu za dane tvog putovanja i preporučuje ti aktivnosti koje su pogodne za mjesto i vrijeme tvog putovanja. Tako, recimo, ako putuješ u Portugal u prosincu ili siječnju, sigurno ti neće preporučiti da se okupaš u Atlantiku (osim ako ne posjeduješ toliku dozu hrabrosti). Na temelju preporuke aplikacije, točno ćeš znati što ti treba za put.

Google Trips je tvoj novi privatni asistent

Ova aplikacija pretvorit će tvoj mobitel u privatnog asistenta. Aplikacija objedinjuje sve narudžbe – od letova, smještaja i slično. Zatim ih sortira i korisniku ih servira točno na vrijeme. Dakle, dobivaš obavijesti o svim svojim rezervacijama na vrijeme. Nemaš straha da ćeš negdje i na nešto zakasniti. Osim toga, aplikacija je puna korisnog sadržaja poput preporuka za ture i obilaske u mjestu u kojem se nalaziš.

Airbnb će ti jednostavno naći dom na putu

Iako je mnogo aplikacija preko kojih možeš rezervirati smještaj, Airbnb ima najveću zajednicu, odnosno najviše korisnika. Ova aplikacija pokazuje ti najjeftiniji smještaj, ali ti nudi i popis zanimljivosti koje te očekuju u gradu u kojem planiraš odsjesti. Izvrsna je i zato što stalno nudi neke popuste za stalne korisnike, a i ti možeš vrlo lako postati jedan od domaćina na Airbnbu.

Uber će te s bilo kojeg mjesta odvesti na bilo koje mjesto

Iako je novi grad najbolje istražiti kada se njime krećeš „cipelcugom“ ili javnim gradskim prijevozom, nekad ćeš puno više vremena dobiti ako odlučiš koristiti – taxi. Pojednostavljena i napredna verzija taxija svakako je Uber. Dostupan je u više od 600 različitih gradova pa ako ga već koristiš u Hrvatskoj, dobro je znati da možeš nastaviti s tom praksom i na većini svojih putovanja.

Splitwise će pametno raspodijeliti tvoje troškove

Budući da su na putovanju i sami troškovi tog višednevnog života nešto viši, ne možeš sve plaćati ti ili sve osoba s kojom putuješ. S druge strane, stalno računanje i pamćenje tko je kome koliko dužan jednako je naporno. Zato postoji Splitwise. Riječ je o aplikaciji u kojoj svatko od osoba na putovanju unosi svoje troškove. Kada putovanje završi, aplikacija izračuna tko je kome koliko dužan. Jednostavan način za dijeljenje troškova koji će pokazati da je istinita ona „dug račun čista ljubav“.

PBZ digitalno bankarstvo dobro dođe gdje god da si

Bez obzira što si na drugom kraju svijeta, aplikacija PBZ mobilnog bankarstva uvijek ti može dobro doći. Jednostavnije od bilo koje druge aplikacije, funkcionalnost PBZ mobilnog bankarstva #withPAY pomoći će ti da bez problema dijeliš troškove sa svojim prijateljima. Za plaćanje samo trebate kliknuti na #withPAY na ekranu prijave u aplikaciju, odabrati primatelja s liste svojih korisnika i to je to.

 

*Aplikacije spomenute u članku služe kao primjer dostupnih usluga. Izuzev PBZ mobilne aplikacije, Privredna banka Zagreb nije odgovorna za preuzimanje i korištenje navedenih aplikacija, ne preferira ih u odnosu na slične aplikacije, niti ima ikakve koristi od spominjanja istih.