• Blog
  • 12:52 pm

5 podcastova koje moraš slušati

Iako video-sadržaji vladaju internetom, do (ušiju) svojih slušatelja sve lakše dolaze i podcastovi. Iako su u početku najviše privlačili geek ekipu, podcasti se danas bave šarolikim temama, a takvu i publiku privlače. Od IT-a i marketinga, do kulinarstva, mode pa i učenja stranih jezika.

Pogledajte, a kasnije i poslušajte koje podcastove bi svaki mladi znatiželjni um trebao pratiti.

1. Exponent

Riječ je o podcastu u kojem tech znalci Ben Thompson i James Allworth analiziraju sve novosti, trendove i probleme tech industrije. U današnje vrijeme zaista je malo onih koji nisu upućeni u digitalni svijet. Međutim, uvijek postoje oni koji žele znati više. Već nakon nekoliko epizoda vidjet ćete kako je, premda se i najvećim znalcima čini da im je sve u vezi tehnologije jasno, riječ o području u kojem se može (i treba) kopati samo dublje i dublje.

2. Eat Sleep Work Repeat

Ovaj je podcast namijenjen svima onima koji žele poboljšati atmosferu na radnom mjestu. U svakoj epizodi voditelj Bruce Daisley kroz intervjue sa zaposlenicima velikih tvrtki razgovara o različitim situacijama na poslu s kojima se svatko može susresti. Teme su to koje su korisne svima onima koji imaju i na desetke godina radnog staža, ali i onima koji tek trebaju kročiti u radni svijet. Čisto da se mogu pripremiti na sve ono što ih može dočekati.

3. History Of Our World

Ljubitelji povijesti, ovo je podcast za vas. Na zabavan način obrađuju se teme svjetske povijesti: od teorije Velikog praska, preko antike do događaja kojima svjedočimo svakodnevno, a koji već polako ispisuju stranice povijesti.
Jedna epizoda traje između 15 i 30 minuta, ali u tako kratkom vremenu saznat ćeš toliko novih informacija. Ako si, k tomu, i veliki fan kvizova, History Of Our World bit će ti novi omiljeni izvor informacija s kojima ćeš rasturati u triviji.

4. Stuff You Should Know

Tko je dao nazive kontinentima, a što je El Nino? Tek su neka od zanimljivih pitanja na koja ćeš dobiti odgovor u podcastu Stuff You Should Know. Svaka epizoda donosi i mnogo dodatnih referenci koje mogu poslužiti svima onima koji za neku spomenutu temu baš jako zagrizu pa se požele dalje informirati. Zabavno, pitko, korisno i opuštajuće. Odličan podcast koji će vrlo lako zamijeniti tvoju playlistu koju slušaš na putu do faksa.

5. 99% Invisible

Sigurno ti je milijun puta palo na pamet kako su klupe u parku jako neudobne. Međutim, sigurno ti nije palo na pamet da za to postoji itekako valjan razlog. U podcastu 99% Invisible ćeš dobiti odgovor na to pitanje, kao i na puno onih koja vrlo često prođu ispod radara.