• Blog
  • 1:42 pm

„Ulickaj“ svoj životopis i dođi na Job Fair po posao iz snova

Najbolja prilika za upoznavanje s poslodavcima i pronalazak posla je – potvrdit će brojni studenti – Job Fair. Riječ je o sajmu poslova koji se održava na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, a koji svake godine posjeti više od 3.000 studenata. Ove će godine 15. i 16. svibnja Job Fair ugostiti više od sto domaćih i inozemnih poduzeća.

U moru predstavnika iz svijeta ICT-a, automobilske industrije ili industrije videoigara, naći će se i predstavnici bankarskog sektora. Među njima će se posebno „narančastiti“ jedan štand. Riječ je, naravno, o PBZ-u. Svakako nas posjeti jer, tko zna, možda uskoro postaneš dio PBZ-ova tima.

24 predavanja i 9 radionica

Cilj je Job Faira upoznati studente s mogućnostima zapošljavanja, kako u Hrvatskoj, tako i u inozemstvu. Osim toga, cilj je upoznati i poslodavce, odnosno izlagače s najboljim hrvatskim studentima. Osim praksi i poslova, ove godine na Job Fair jelovniku naći će se dvadeset i četiri stručna predavanja, devet radionica i Loosen up party u KSET-u na kojem će studenti imati priliku razgovarati s predstavnicima poduzeća, a moći će se okušati i u kvizu.

Prije sajma sredi životopis

Životopis prije početka sajma, ali i za vrijeme trajanja sajma, možeš predati putem Job Fair internetske stranice. Jednom kada pohraniš svoj CV, dobit ćeš e-mail s jedinstvenim QR kodom koji ćeš moći skenirati kod poslodavca koji te zanima. S druge strane, sami će te poslodavci lakše pronaći u bazi podataka kada skeniraš kod njih QR kod. Stoga, ako još nisi, svakako sredi i uploadaj svoj životopis u Job Fair bazu podataka.

Što PBZ nudi na sajmu?

Mladi STEM-ovci svoje mjesto pod poslovnim nebom mogu pronaći i u PBZ-u. PBZ je, naime, fokusiran na interni aplikativni razvoj naprednih i sigurnih bankarskih usluga zbog čega su mu potrebni najbolji IT stručnjaci (i oni koji će to tek postati). Koristeći nove tehnologije poput Reacta, Elastic/Kafka/Cassandra sustava, Big date i drugih pokazuje kako ide ukorak s trendovima u kojima se možda želiš okušati baš ti. Sve detalje koje želiš znati, dobit ćeš na PBZ-ovu štandu gdje će te 15. i 16. svibnja od 9 do 17 čekati PBZ-ovi zaposlenici.

Tako ćeš 15. svibnja od 9 do 12 sati imati priliku čuti više o aplikacijama središnjih sustava koje su razvijene za potrebe PBZ-ovi zaposlenika. Isti dan od 10 do 13 svoja radna iskustva dijelit će zaposlenici koji rade na sistemskoj infrastrukturi na Microsoft platformi. Vrijeme od 13 do 15 sati rezervirano je za pojašnjenje rada na novim distribucijskim kanalima, dok će se prvi dan Job Faira završiti uz PBZ-ova stručnjaka iz područja telekoma koji će studentima biti na raspolaganju od 15 do 17 sati.

Drugi dan Job Faira na PBZ-ovu štandu započet će sa stručnjakom iz područja telekomunikacija koji će sa studentima biti od 9 do 11 sati. Zajedno s njim na štandu će biti i stručnjak koji će studentima do 13 sati moći odgovoriti na sva pitanja vezana uz temeljne bankarske sustave aplikacija. O temeljnim bankarskim sustavom aplikacija govorit će se i u drugom dijelu dana, odnosno od 13 do 17 sati, a PBZ-ovu štandu će se tada pridružiti i koordinator iz PBZ-ovih distribucijskih sustava.

Posjeti Job Fair, svrati do PBZ-ova štanda, upoznaj se s našim stručnjacima i saznaj sve što te zanima o mogućnostima tvoga razvoja u PBZ-u!

PBZ štand