• Blog
  • 8:14 am

Vodič za studente avanturističkog duha

Čini ti se da cijela tvoja ekipa slobodno vrijeme proživi punim plućima, a ti dane provodiš u horizontali, tješeći se maminom kuhinjom? Ok, vrijeme je da i ti uživaš u zanimljivim aktivnostima. I to na studentskom budžetu!

Kampiranje za avanturiste

Okupi ekipu i krenite putem prirode. Nema ništa ljepše od uživanja na čistom zraku u dobrom društvu. No, ne zaboravi se dobro pripremiti. U prijevodu, bez šatora, vreće za spavanje, repelenta, nožića i užeta ni ne razmišljaj o polasku. Sigurno ne želiš kukati o gladi i žeđi. Sa sobom zato obavezno ponesi i dovoljno vode i hrane.

Ako ti je ovo prvi put da uopće razmišljaš o kampiranju, prvo isprobaj klasične kampove. Obično se nalaze u većim mjestima pa i ako nešto zaboraviš od stvari, uvijek možeš skoknuti do trgovine. Osim praktičnih sanitarnih čvorova, obično se nudi i izvor električne energije. To znači da ćeš neke od čari modernog svijeta, čitaj punjač mobitela, moći i dalje neometano koristiti.

Uživaj u prekrasnim planinama

Možda tamo još nema zime, ali ćeš definitivno pronaći prekrasan pogled i svjež zrak. Već smo te zainteresirali? Trebaju ti samo dobre gležnjače za planinarenje, tekućina, užina i dobro društvo. Hrvatska ima toliko prekrasnih lokacija koje možeš posjetiti, nemoj se ograničavati isključivo na okolicu svojeg mjesta. Super stvar je što se možeš priključiti nekom već prethodno isplaniranom izletu nekog izletničkog društva, i to za zaista simboličnu svotu.

Istraži hrvatsko podzemlje

Kad je speleologija u pitanju, Lijepa naša spada u atraktivnije zemlje. Možda se o tome puno baš i ne priča, ali s 54 jame dublje od 250 metara i velikim brojem špilja, zaista se imamo čime pohvaliti, zar ne? Istraži koje špilje i jame možeš posjetiti uz stručno vodstvo pa se već ovog ljeta baci u avanture hrvatskim podzemljem.

Spusti se niz zip-line

Želiš li iskustvo koje ćeš definitivno prepričavati, isprobaj zip-line! Onaj u Omišu nudi ti čak tri sata adrenalinske avanture u netaknutom krajoliku kanjona rijeke Cetine. Ovu pustolovnu atrakciju, osim u Omišu, možeš pronaći diljem Dalmacije i u Istri.

Postani pilot(kinja)

Možda ti pilotiranje nije idealan posao, ali što ako ti kažemo da u takvoj avanturi možeš uživati na jedan dan? Ne brini, uz tebe će biti iskusni instruktor letenja koji će ti sve objasniti i na nebu i na zemlji. Što se cijene tiče, ne brini, sezona je i sigurni smo da ćeš pronaći svoj idealan let!