• Blog
  • 7:55 am

Studentski život bez novčanika uz Google PayTM

Koristiš mobitel koji ima Android operativni sustav, a od bankarskih usluga imaš Indeks plus studentski paket? Super, jer uz Google Pay i Visa Inspire karticu možeš plaćati svojim mobitelom. Otkrij sve pojedinosti i prednosti korištenja ove usluge koja će ti olakšati svakodnevnu kupovinu.

Google Pay je zaštitni znak Google LLC.

Što je Google Pay?

Google Pay prije svega nije bančin proizvod. To je platforma koja PBZ-ovim klijentima omogućuje dodatne funkcije, ali i brz, jednostavan te siguran način plaćanja. Pritom koristi NFC tehnologiju pa prije preuzimanja provjeri ima li je tvoj pametni telefon.

Ček, ček… Ne moram u poslovnicu?

Želiš li za plaćanja koristiti mobitel umjesto “plastike”, a pritom imaš svoju Visa Inspire karticu − ne moraš do banke. Sve možeš napraviti iz udobnosti svoje fotelje! Ovu uslugu možeš aktivirati u čas posla PBZ digitalnim bankarstvom ili preuzimanjem mobilne aplikacije iz virtualne trgovine Google Play.

Tri, dva, jedan − kreni!

Sada kada si u svojoj udobnoj fotelji i imaš pristup netu, možeš korak po korak pratiti dodavanje svoje kartice u ovu uslugu. Za korisnike PBZ digitalnoga bankarstva dodavanje kartice u Google Pay jednostavno je i brzo. Nakon prijave u PBZ mobilno bankarstvo u izborniku odaberi Kartice. Pod Moje kartice, odaberi Debitna kartica jer se tu nalazi tvoja Visa Inspire kartica. Odaberi ikonu Dodaj u GPay i proces aktivacije usluge je započeo. Pročitaj i prihvati Uvjete korištenja usluge Google Pay te odaberi Nastavi. I to je to, možeš beskontaktno plaćati svojim mobitelom.

Ako nemaš PBZ digitalno bankarstvo, skokni na Google Play i preuzmi aplikaciju Google Pay. Kada skineš aplikaciju, dodirni znak + i dodaj karticu fotkanjem. Tražit će te sigurnosni kod (koji možeš pronaći na kartici), a ako nešto od podataka nije točno, slobodno ih prepravi. Za kraj pročitaj i prihvati Uvjete korištenja te pričekaj SMS s jednokratnom zaporkom za aktivaciju ili nazovi PBZ-ov pozivni centar da ti aktivira uslugu Google Pay.

Prisloniš mobitel i račun je plaćen

Nije u pitanju nikakva magija, već NFC tehnologija ugrađena u tvoj pametni telefon. To znači da na svim prodajnim mjestima koja prihvaćaju beskontaktno plaćanje karticama Visa ili u kojima vidite ikone Google_Pay ili beskontaktno plaćanje te u online trgovinama koje nude mogućnost plaćanja Google Payom za iznose do 100 kuna jednostavno prisloniš mobitel s uključenim zaslonom na beskontaktni POS uređaj. Ne brini, nije ni za iznose iznad 100 kuna ništa puno kompliciranije. Sve što u tome slučaju trebaš jest nakon prislanjanja mobitela uključena zaslona na beskontaktni POS uređaj transakciju autorizirati otključavanjem mobitela.

Zašto je Google Pay super stvar?

Znaš one situacije u kojima se ponekad svi nađemo, kao što su čekanje u redu u trgovini bez novčanika i ona predobra majica baš kada nemaš ni karticu ni gotovinu sa sobom. Ne, ne brini − nisi to samo ti! Ali jedna je stvarčica uvijek uz tebe i ponekad te može spasiti (ili barem tvoje vrijeme), a to je mobitel. Bez mobitela ne idemo nikamo pa je super praktično da možeš plaćati svojom Visa Inspire karticom čak i kada je nemaš sa sobom.