• Blog
  • 8:47 am

11 korisnih aplikacija kojima ćeš probuditi produktivnost

Seminarski radovi, eseji, kolokviji, ispiti… Jednom riječju – rokovi! Jednom kad se krenu gomilati, obaveze nam u mislima počinju ličiti na nesavladivi planinski lanac. Nekad je teško posložiti prioritete i krenuti u akciju, ali uz pomoć mobitela, računala ili tableta te ovog popisa izvrsnih aplikacija početak će ti sigurno biti lakši. Pa – krenimo redom!

Wunderlist

Ako tražiš aplikaciju koja će tvoje obaveze dovesti u red, Wunderlist je definitivno za tebe! Besplatna je i dostupna na mobitelima, računalima i tabletima, a uz nju možeš planirati liste vezane za učenje i slobodno vrijeme, grupirati ih u foldere i dijeliti s drugima. Osim toga, možeš si odrediti rokove, upaliti podsjetnike, upisivati bilješke, printati sadržaj ili ga dodavati direktno s weba.

Planner Pig

Ova aplikacija zanimljivog naziva zapravo služi dnevnoj organizaciji učenja i pripremanja za ispite. I to radi odlično! Besplatna verzija Planner Pig omogućava ti da doslovno pratiš koliko vremena izdvajaš na učenje, koliko produktivno učiš, ali i da mjeriš svoj napredak uz pomoć zabavnih statističkih prikaza. Proces usvajanja gradiva možeš organizirati prema ispitima i dijelovima koje moraš proći, a kad točno znaš što moraš, bit će ti lakše to i odraditi. Nakon napornog rada stigneš se i nagraditi.

Remember The Milk

Nema više zaboravljanja kruha, mlijeka, seminara i ispita! Lagan za korištenje, Remember The Milk će ti olakšati organizaciju uz korisnu drag and drop opciju, a svaki zadatak koji si zadaš možeš podijeliti u više manjih zadataka. Svaki ćeš zadatak moći i nekome dodijeliti, a uz takve konkretne korake svaka će ti obaveza biti manje stresna. Uz sve to, Remember The Milk nudi i opciju Daily Digesta, e-maila u kojem će biti sažeto baš sve što tog dana moraš obaviti.

Time Tree

Kad ti teško pada usklađivanje rasporeda s kolegom, curom ili dečkom, Time tree je prava stvar! Ova je aplikacija za dijeljenje kalendara izvrsna i ako te samo hvata osjećaj nostalgije za domom. Tako ćeš uz nju lako pratiti što u kojem trenutku rade mama ili brat, ali i dogovarati druženja, sastanke i seanse učenja. Putem desktopa i mobitela možeš dijeliti i događaje, to-do liste i bilješke, a aplikacija te na sve obaveze podsjeća i kroz simpatičan widget. Time Tree nudi opciju i da svoj kalendar podijeliš s nekime čak i ako nema istu aplikaciju, tako da – nemaš zime!

Rescue Time

Moraš učiti, stišće te rok za seminar, a sve samo unedogled odgađaš? Rješenje se također krije u Google Play ili App Store, a zove se Rescue Time. Aplikacija će ti pomoći da uravnotežiš obaveze i slobodno vrijeme, ali i da uhvatiš ritam dobrih navika, čime ćeš definitivno potaknuti produktivnost.

Jednom kad ju instaliraš, Rescue Time se pozadinski „vrti“ na tvojem računalu ili mobitelu i prati tvoje posjete stranicama i aplikacijama. Iz detaljnih ćeš podataka moći shvatiti kad se predugo zadržiš na Ebayu ili pak zapneš na YouTubeu. Kad skroz „zaškripi“, uvijek možeš pribjeći i blokiranju stranica zbog kojih svaki pokušaj svladavanja gradiva završi na videima smiješnih mačaka. Zvuči dobro, zar ne?

Focus Booster

Jesi li čuo za pomodoro tehniku? Ova se metoda za upravljanje vlastitim vremenom temelji na dijeljenju razdoblja u intervale (pomodore), najčešće duge 25 minuta. Tijekom njih se radi uz maksimalan fokus, a nakon toga slijedi pauza od 5 minuta. Upravo se na toj tehnici temelji Focus Booster, a uz tu ćeš aplikaciju lako izbjeći svako ometanje i uspješno se fokusirati na svaki zadatak.

Forest

Više si za drveće nego za pomodore? Fokusirati se možeš i uz pomoć aplikacije Forest! Kad se želiš fokusirati, zasadi drvo. Ne brini, ne moraš zasukati rukave, već samo virtualno „graditi“ svoju šumu. Svako će drvo rasti kao pokazatelj tvog napretka te uloženog vremena i truda, a cijela će šuma simbolizirati tvoje zdrave radne navike.

NeuronalMind42

Mentalne mape odličan su i zabavan način učenja i pamćenja, ali i poticanje kreativnosti. Zato smo na popis uvrstili i NeuronalMind42, uz koju svoje mape gradiva, ideja i koncepata možeš izrađivati bez trošenja hrpe papira. Mapama možeš pristupati i offline, organizirati ih u foldere, a u izradi koristiti i linkove, fotke i ikone. Svaku mentalnu mapu možeš istovremeno uređivati s kolegama, a promjene će vam se bilježiti u realnom vremenu.

Office Lens

Ne voliš zapisivati, ali bilješke s predavanja bi ti dobro došle? Sve svoje papire uvijek zagubiš? Instaliraj Office Lens! Ova ti aplikacija omogućuje da fotkaš dokumente, bilješke kolega, račune, post-it papiriće, postere ili radne ploče. Nakon što ih snimiš, Office Lens izrađuje digitalnu kopiju koju možeš uređivati po želji, a nakon toga ih možeš spremiti u Word, Powerpoint ili PDF formatu.

Bees Voice Sound Recorder

Ako predavanja koja pohađaš želiš snimati i poslije preslušavati, imamo nešto i za tebe! Bees Voice Sound Recorder odlično stišava pozadinsku buku, tako da ćeš svaku rečenicu čuti kristalno jasno i ako je među klupama bilo komešanja. Predavanja možeš uhvatiti i iz zadnjih redova, a potom ih pohraniti direktno na Google Drive. Prava stvar!

Lumosity

Kad odradiš sve što trebaš, nije loše malo se zaigrati… Pogotovo kad su u pitanju pametne igrice kojima jačaš pamćenje i „poliraš“ kognitivne sposobnosti. Lumosity su razvili znanstvenici i stručnjaci za razvoj igara. Odradi inicijalni Fit Test, zaigraj dnevne izazove, prati svoj napredak, doznaj više o našim kognitivnim funkcijama i sudjeluj u zajednici od preko 70 milijuna ljudi!