• Blog
  • 10:56 am

19 fitness aplikacija koje će te definitivno pokrenuti

Ljeto je vrijeme lješkarenja na suncu i uživanja u omiljenoj hrani i piću. Ipak, dobro je pripremiti se za povratak na stare staze dnevnih obaveza i uobičajenih dobrih navika.

Motivacija za treninge s kojima nećeš kretati od idućeg ponedjeljka, nego već od danas, odličan je početak! Mobitel je nešto bez čega ne možemo, zato ti predlažemo da planiranje započneš odabirom fitness aplikacije koja ti najviše odgovara. Ruku na srce, vjerojatno svi već znamo za Endomondo i MyFitnessPal. Zato smo „zagrebali“ malo dublje u Google Play i App Store, a u nastavku ti donosimo popis zanimljivih, korisnih i zabavnih aplikacija koje smo pronašli.

1. Charity Miles

Znaš li da (osim sebi) svojom aktivnošću možeš nekome pomoći? Neovisno o tome voliš li trčati, voziti bicikl ili samo brzo hodati dok šećeš psa, uz aplikaciju Charity Milesa to činiš u dobrotvorne svrhe – jer se za svaki tvoj trud doniraju određena sredstva. Odabirom ove aplikacije možeš izabrati organizaciju, projekt ili udrugu koju želiš podržati donacijom u tvoje ime. Na raspolaganju ti je njih više od 40, a bave se zaista širokim spektrom vrlo važnih pitanja današnjice, od autizma i borbe protiv raka do očuvanja okoliša i olašavanja pristupa čistoj vodi. Aplikaciju možeš preuzeti iz Google Playa i App Storea.

2. Jefit Workout

Preko 1300 različitih vježbi, mogućnost kreiranja personaliziranih rutina, sinkronizacija s računalom, detaljna analiza napretka, mogućnost ispisa te sudjelovanja u online zajednici – sve su to mogućnosti koje nudi ova besplatna aplikacija. Prednost joj je multifunkcionalnost uklopljena u dobar, jednostavan i „čist“ dizajn. Jefit Workout je također dostupan u Google Playu i App Storeu.

3. Fitness Blender Workouts

Možda znaš za izvrsne YouTube fitness videe mladog bračnog para, no znaš li da imaju i vlastitu aplikaciju? U aplikaciji Fitness Blender Workouts možeš pronaći podršku tisuća drugih vježbača, dobiti korisne savjete, obavijesti o novim vježbama i slične korisne informacije. Što je najbolje, besplatna je i dostupna za Apple i Android uređaje.

4. Runtastic Six Pack Abs

Aplikacija posvećena isključivo trbušnim mišićima? Postoji i to! Preko 50 HD videa s vježbama u tri razine, za koje ti nije potrebna dodatna oprema, mogućnost dijeljenja na društvenim mrežama, glazbeni paketi i 10-tjedni plan vježbanja osigurat će ti rezultate. Runtastic skini iz App Storea, Windows Storea ili putem Google Play.

5. Strava

Aplikacija kompatibilna s većinom GPS uređaja, Strava je izrazito pouzdana i idealna za bicikliste i trkače koji žele pratiti sve detaljne statistike svojih aktivnosti. Osim toga, omogućit će ti da se natječeš s prijateljima i potaknuti te na otkrivanje novih ruta, a pritom ti i pokazati eventualne ‘gužve’. Besplatna je (osim nadogradnje) i dostupna za Apple i Android uređaje.

6. Sworkit

Proglašena najboljom aplikacijom prema parametrima Američkog sveučilišta sportske medicine, Sworkit je aplikacija koja će ti odgovarati i ako već dulje vježbaš ili tek počinješ. Možeš slijediti tri 6-tjedna programa u tri razine i vježbati s vlastitom težinom u udobnosti svoje sobe. Programe su kreirali sportski treneri i terapeuti, pa su vježbe prilagođene svakoj fizičkoj spremi, a mogućnost ozljeda mala. Standardna je aplikacija besplatna, a dostupna je u iOS i Android verziji.

7. VeloPal

Voliš bicikliranje? VeloPal je odličan odabir za tebe. Besplatna i bez oglasa, ova aplikacija broji udaljenost, kalorije, a uz pomoć GPS-a pomno bilježi rute i sinkronizira ih s profilom na web stranici. Osim toga, uz aplikaciju možeš planirati nove trase, ciljeve, a podržava i mogućnost intervalnog treninga. Velopal je dostupan za iOS korisnike.

8. StrongLifts 5×5 

Ako želiš poraditi na mišićnoj masi, dizanje utega je odlična opcija. No što ako nemaš vremena za odlazak u teretanu? Odgovor na to pitanje pruža ti upravo ova aplikacija. StrongLifts 5×5  se temelji na jednostavnom konceptu od tri vježbe triput tjedno, u trajanju od 45 minuta. Bilježi težine, setove i ponavljanja, sadrži kalendar, timer, videe vježbi te grafove koji pokazuju tvoj napredak. Uz sve to, aplikacija je besplatna, a možeš je preuzeti putem Google Play i App Storea.

9. SideChef

SideChef je namijenjen onima koji žele jesti zdravo, uživati u kuhanju, lijepoj vizualnoj prezentaciji, a usput postići i neki od fitness ciljeva. Ova je aplikacija temeljena na preko 3500 korak-po-korak recepata. Uz nju možeš naučiti kuhati zanimljive i nutritivno vrijedne obroke, ali i naučiti ponešto o kvalitetnim sastojcima. Osim toga, aplikacija ima ugrađen timer, glasovne upute, pretragu prema namirnici, a svoja jela možeš fotografirati i unositi u svoj dnevnik. SideChef je besplatan i prilagođen svim uređajima.

10. Alltrails

Trebaš vodič na otvorenom? Isprobaj Alltrails! Uz pomoć ove aplikacije jednostavno ćeš planinariti ili voziti brdski bicikl, jer sadrži preko 50 tisuća mapa, raznih fotografija i uputa. Osim uobičajenog, Alltrails bilježi i uspon, a sadrži i filtere uz pomoć kojih možeš pronaći staze primjerene osobama s teškoćama u hodu ili pak ljubimcima. Ovu korisnu i besplatnu aplikaciju pronađi u Google Play ili App Store.

11. Simply Yoga

Kako ti zvuči osobni joga instruktor? Skini aplikaciju Simply Yoga i provjeri koliko je jednostavno isplanirati tjelovježbu, čak i ako si stalno u strci. Možeš izabrati rutinu od 20, 40 ili 60 minuta uz video i audio upute, a aplikaciju bez oglasa možeš besplatno preuzeti na svaki smartphone.

12. DietBet

DietBet je definitivno u kategoriji aplikacija koje nećeš moći „odbiti“. Korištenjem ove aplikacije, uz mali se ulog pridružuješ igrama mršavljenja, odnosno fitness izazovima u dva tipa – Kickstarter ili Transformer. Ako pobijediš, dijeliš sav uloženi novac natjecatelja s preostalim pobjednicima, pri čemu si svakako na dobitku (srećom, samo kad su novci u pitanju). Ne moramo ni spominjati tonu inspiracije korisnika s ciljevima istim ili sličnim poput tvojih. DietBet aplikacija je dostupna za iOS i Android uređaje.

13. FIT Radio

Glazba uvijek pokreće. Svi imamo omiljene stvari koje nas odmah pokreću na akciju, no kod čestog se i redovitog vježbanja i ona najdraža brzo „izliže“. Tu uskače FIT Radio, aplikacija za streamanje glazbe. Možeš izabrati različite glazbene mikseve prema željenoj brzini, žanru, DJ-u ili pak prema tipu aktivnosti. Početna razina aplikacije je besplatna, a registracijom dobivaš 3 sata Premium nadogradnje na korištenje. FIT Radio je dostupan za Apple i Android uređaje.

14. RockMyRun

Iako još jedna aplikacija za streamanje glazbe, RockMyRun ipak ima još jednu korisnu karakteristiku. Odabirom ROCKSTAR Premium nadogradnje, sve što slušaš može biti personalizirano prema tvojim koracima u minuti ili otkucajima srca, tako da si baš uvijek u pravom tempu. Ako se ipak odlučiš za standardnu, besplatnu verziju, svejedno na raspolaganju imaš čak tisuću glazbenih stanica. Aplikaciju RockMyRun potraži u verziji za Apple ili Android operativni sustav.

15. Fitocracy

Pridruži se svom fitness timu! Zarađuj bodove, završavaj zadatke i napreduj na veće levele. Ukratko, Fitocracy je nagrađivana kombinacija vježbanja, igre i društvene mreže, stvorena za one koje žele biti aktivni, a pritom se i dobro zabaviti. Možeš dobiti i svoj plan prehrane i svu potrebnu motivaciju, pa nije čudno da je Fitocracy je, među ostalima, rado koristio i Arnold Schwarzenegger. Aplikaciju potraži u Google Play i App Storeu.

16. Carrot Fit

Sve je lakše uz dozu smijeha, zato Carrot Fit svakako uzmi u obzir. Još uvijek dostupna samo za iOS, ova aplikacija definitivno vrijedi par dolara uloga. Kroz vježbanje (bolje rečeno, 7 minuta prezabavnog fitness pakla) vodi te urnebesna AI Carrot, a ostale zabavne detalje preteško je prepričati.

17. BattleSuit Runner Fitness

„Gejmifikacija“ fitness aplikacija jedan je od najnovijih trendova. BattleSuit Runner Fitness donosi odličan miks vježbanja i zabave pa ako voliš video igre, ovo bi mogla biti aplikacija baš po tvom guštu. Način na koji se krećeš i glazba koju slušaš utječe na tijek i doživljaj igre, ali i na razvoj same priče. Skini je putem Google Playa i App Storea jer te možda baš BattleSuit odvuče od kompjutora ili konzole.

18. Couch-to-5k

Tek počinješ s fitness planovima? U njih uključi ovu aplikaciju! Ideja je da za 23 kune, u 30 minuta dnevno, 3 dana tjedno i 9 tjedana bez previše muke otrčiš svojih prvih 5 kilometara. Osim 4 virtualna trenera koji vode i prate tvoj trening, Couch-to-5k je prilagođen i treningu na trkačkoj traci, a nudi i petominutno zagrijavanje te program razgibavanja i istezanja nakon gotove rute. Aplikacija je dostupna za Android i Apple uređaje.

19. Zombies, Run!

Kao šećer na kraju, donosimo prezabavnu aplikaciju za one željne malo neobičnije akcije. Jednostavno je, trči koliko te noge nose i spasi se od postapokaliptičnih prikaza! Standardna je verzija besplatna, a možeš je preuzeti u App Storeu ili Google Playu.

Kao što vidiš, izbora aplikacije i izvora motivacije ima napretek, a na tebi je samo da odlučiš. Zato, kreni odmah!