• Blog
  • 1:43 pm

Uz ERASMUS Plus studentski kredit studiranje u inozemstvu postaje stvarnost

Postoji izreka koja kaže: „Nemoj mi reći koliko si obrazovan, nego mi reci koliko si putovao“. Zamisli sada što bi sve mlada osoba imala za reći kada bi svoje (formalno) obrazovanje spojila s putovanjem. I ti si jedna od tih mladih osoba koja mašta o takvom nečemu? Sada tvoje maštanje može prijeći u realnost jer, ako ti je argument da su financije problem, PBZ ima rješenje.

Financije više nisu problem

Svi studenti koji su završili dodiplomski studij (Bachelor’s Degree) u Hrvatskoj i žele diplomu diplomskoga studija (Master’s Degree) u okviru ERASMUS+ programa steći u inozemstvu, sada to mogu lakše nego ikad. Naravno, kada je riječ o financijama (za dobre ocjene je ipak potrebno samostalno zagrijati stolicu). PBZ je tako prva banka u Hrvatskoj koja nudi ERASMUS Plus studentske kredite namijenjene ili za plaćanje školarine ili za džeparac. Sve ti ovo zvuči super, ali ne znaš što je to uopće ERASMUS+ program? Evo osnovnih informacija koje će te sigurno motivirati na učenje.

Što je ERASMUS+ program?

Riječ je o najvećem programu Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport i obuhvaća razdoblje od 2014. do 2020. godine. Zahvaljujući ERASMUS+ programu mlade osobe mogu u inozemstvu volontirati, obaviti stručnu praksu i usavršavanje,  raditi na različitim međunarodnim i nastaviti sa formalnim školovanjem. Upravo onima koji kroz ERASMUS+ program nastavljaju svoje školovanje PBZ nudi pomoć. OK, sada kada u svojoj glavi već vidiš scenarij u kojem brišeš prašinu sa starih knjiga iz još starijih europskih knjižnica ili onaj u kojem držiš seminar na katedri sveučilišta kroz koja su prošli tvoji omiljeni znanstvenici ili književnici, svakako se prihvati knjige jer za financije ćemo lako. Evo, ovako.

Bezbolno korištenje i još bezbolnija otplata

Uzimanje studentskoga kredita zapravo je prvi korak u svijet odraslih. Budući da je ERASMUS Plus studentski kredit prvi kredit s kojim se mnogi studenti susreću, i njegova otplata isplanirana je da prođe što bezbolnije. Kredit je to koji krasi niska kamatna stopa, fleksibilnost tijekom korištenja i vraćanja kredita. Odlična stvar je i ta što nema naknade za obradu kreditnoga zahtjeva.

U grubo rečeno, ako podigneš kredit u vrijednosti 10.000 eura na osam godina, ukupni „ceh“ koji na kraju moraš vratiti je 11.361,10 eura. Također, bitno je napomenuti da je kredit moguće podignuti i u kunama, a odabir valute stvar je osobne preferencije.

Studiranje i putovanje u inozemstvu više nije nemoguće. Svakako istraži detalje u letku ERASMUS Plus studentskoga kredita i upamti: Učenje kroz putovanje i promjenu mjesta daju umu novu snagu.