• Blog
  • 9:27 am

5 razloga zašto je faks dobra priprema za posao

Studentski dani donose ti mnogo više od pukog znanja o budućoj profesiji. Otkrij koje ti sve dodatne prednosti studiranje donosi, a da će ti itekako biti od koristi na prvom pravom poslu!

Znat ćeš se izraziti

Nakon brojnih seminarskih radova, završnog i diplomskog rada naučit ćeš se profesionalno izražavati. Vokabular će ti svakog dana narasti za koju riječ više. Primijetit ćeš kako zvučiš sve profesionalnije i barataš kompleksnim riječima na pravi način. Uz pomoć ove novootkrivene vještine uspješno ćeš komunicirati s budućim kolegama u poslovnom okruženju. Na usmene i pismene ispite zato slobodno gledaj kao na dobru pripremu za buduće radno mjesto.

Upoznat ćeš blagodati timskog rada

Bez obzira na to voliš li sve držati pod kontrolom ili si kampanjac koji će sve odrađuje večer (ili nekoliko sati) prije roka – naučit ćeš se timskom radu! Grupni projekti će ti na početku možda biti prava muka, ali na kraju ćeš naučiti kako funkcionirati s različitim ljudima.

Ne brini, svi smo prošli nesuglasice s kolegama u timu. Sasvim je normalno da ponekad poželiš odraditi cijeli zadatak samostalno, no pri kraju studija počet ćeš primjećivati prednosti rada u grupi. To će ti pomoći da jednog dana postaneš dio poslovnog tima i odlično funkcioniraš s kolegama.

Imat ćeš rješenje za sve probleme

Velik broj studenata napušta svoj dom kad odlazi studirati. Ako si i ti među njima, dobra je vijest što će te ovi prvi koraci u samostalnom životu uvelike naučiti kako se nositi s problemima. Svladat ćeš upravljanje osobnim financijama, a s lakoćom ćeš organizirati vrijeme za učenje i rješavati svakodnevne situacije.

U poslu, baš kao i u životu, svaki dan donosi neki novi problem. Tvoj zadatak bit će njegovo rješavanje, a samo je na tebi hoćeš li to raditi sa smiješkom na licu ili s kamenom u želucu. Znamo, možda će ti na početku studija sve biti puno stresnije, ali vidjet ćeš, naučit ćeš s lakoćom pronalazi rješenja za probleme i odgovore na sva pitanja.

Znati ćeš kako sa stresom

Već na samom početku naučit ćeš kako se nositi sa stresom i kad manjka vremena za izvršenje nekog roka. Organizacija će postati tvoja dobra prijateljica, a do kraja faksa znat ćeš i precizno izvagati prioritete. Primijetit ćeš da se sve manje nerviraš oko napetih situacija, što će ti na poslu omogućiti da hladne glave pristupaš svakom zadatku.

Zavoljet ćeš učiti

Da znamo, čini ti se kao nemoguća misija. No, voliš li ono što radiš, svaki dan ćeš htjeti naučiti nešto novo. Tako ćeš zavoljeti čitanje zanimljive literature, članaka i slušanje predavanja izvrsnih predavača na konferencijama. Jednoga dana, ova nova (nekima i neobična) ljubav pomoći će ti da uvijek budeš u toku s novitetima u tvojoj industriji.