• Blog
  • 9:05 am

Vodič kroz PBZ Indeks plus studentski paket

U šumi bankarskih paketa za studente, ne vidiš drvo? Kako bi ti olakšali odabir, složili smo PBZ Indeks plus studentski paket s kojim ne možeš pogriješiti. U njemu imaš sve što studentu treba
na jednom mjestu, a ako ga ugovoriš do 30. studenog 2018., prvih 6 mjeseci ne plaćaš naknadu.

Što paket sve donosi i kako će ti pomoći? Nastavi čitati!

Čemu služi tekući račun?

Nisi skroz na čisto što je tekući račun? Tekući račun namijenjen je primanju uplata, kao i obavljanju isplata. Što bi značilo da ti na njega roditelji mogu uplatiti džeparac.

Kako uz tekući račun dolazi Visa Inspire kartica, njome možeš plaćati jednokratno kao i na rate, a definitivno najbolja stvar je što možeš kupovati online. Dakle, više nećeš morati moliti druge da ti naruče stvari s neta, jer ćeš imati svoju karticu.

Osim toga, tvoja Visa Inspire kartica brine o tebi kada zagusti, pa ako ugovoriš PBZ Indeks plus studentski paket možeš koristiti prekoračenje u visini od 1.000 kuna.

Ako primaš uplate iz inozemstva, ne brini pokrili smo te i po tom pitanju. Unutar PBZ Indeks plus studentskog paketa, dobit ćeš i tekući račun u stranoj valuti.

Beskontaktno plaćanje – brzo, sigurno i jednostavno

Omogućili smo ti beskontaktno plaćanje Visa Inspire karticom, a za iznose manje od 100 kuna ne trebaš upisivati PIN. Samo prisloniš karticu na POS aparat i to je to!

Ako te zanimalo što ljudi rade kada prislanjaju mobitel na POS aparat, imamo odgovor i na to pitanje! Radi se o plaćanju pomoću virtualne Visa Inspire kartice i Google Pay usluge dostupne u PBZ mobilnom bankarstvu. Plaćanje nikad nije bilo brže i jednostavnije.

Na žiro račun stižu tvoja studentska primanja

Mama možda prima plaću na tekući račun, ali ako radiš preko Student Servisa ti ćeš svoju plaću primati na žiro račun. S druge strane, ako primaš stipendiju ili se namjeravaš prijaviti za nju, onda već sigurno znaš da ti treba žiro račun.

American Express® Start Card za studente

U svojem PBZ Indeks plus studentskom paketu pronaći ćeš i American Express Start Card s limitom potrošnje do 2.000 kuna. Riječ je o charge kartici, odnosno kartici s odgodom plaćanja. To znači da će ti troškovi doći na naplatu tek idućeg mjeseca na datum dospijeća, a za potrošeni će se iznos teretiti tvoj tekući račun.

No, najbitnija stvar je da ostvaruješ popuste kroz Program uštede Student kod odabranih partnera. Bilo da si zaljubljenik u glazbu, knjige, modu ili pak putovanja u knjižici popusta sigurno ćeš pronaći nešto za sebe.

Napredno digitalno bankarstvo

Osim što u bilo koje doba dana i noći možeš provjeriti stanje svog računa, PBZ digitalno bankarstvo donosi još mnoštvo prednosti. Tako primjerice možeš kupiti bon za mobitel, doznati lokaciju najbližeg PBZ bankomata ili pak štedjeti uplaćivanjem u virtualnu kasicu kroz zabavnu aplikaciju.

Ako je studentski život za tebe donio i novu financijsku obavezu u obliku plaćanja računa, pomoću digitalnog bankarstva možeš lako fotografirati uplatnice i koristiti mogućnost automatske popune naloga za plaćanje.

Što još čekaš? Na putu do faksa svrati u najbližu PBZ poslovnicu s indeksom ili potvrdom o redovno upisanoj studijskoj godini i ugovori svoj PBZ Indeks plus studentski paket!