• Blog
  • 12:48 pm

Što ponijeti na kampiranje

Odluka je pala! Nekoliko dana provest ćeš pod sunčanim plavim nebom, a tople noći pod zvijezdama. Kampiranje je odlična ideja za odmor u prirodi no, što je sve potrebno za bezbrižno uživanje?

Obavezno uzmi svjetiljku na baterije

Usred mrklog mraka, sigurno će ti mnogo puta zatrebati svjetlo. U tom slučaju, dobro će poslužiti džepna svjetiljka i led lampice, a izbjegavaj korištenje svijeća i otvorenog plamena, osobito u blizini šatora. Ne zaboravi na dodatne baterije, trebat će ti!

Ponesi zaštitu od komaraca i krpelja

Maleni napasnici potencijalna su poteškoća s kojima se na kampiranju možeš susresti, pa je dobro imati uz sebe citrusne mirise ili sprej čiji miris ih odbija. Uz ovo, za svaki slučaj, pripremi i flastere te kremu za opekline.

Švicarski nož je sav alat koji trebaš

Nož, pinceta, otvarač za konzerve, škarice… Ovo su samo neke od stvari koje na kampiranju često zatrebaju, pa je najbolje ponijeti ih u sklopu multifunkcionalnog džepnog nožića. Novije verzije sadrže čak i laser te digitalni sat koji će ti također poslužiti.

Solarni punjač trajat će ti godinama

Kako bi uspješno izbjegao prazne baterije na mobitelu, fotoaparatu ili laptopu, opremi se solarnim punjačima koji će ti zasigurno dobro doći. Ne koštaju puno, a vrijede mnogo! Većina baterija solarnih punjača izdržat će minimalno tri godine.

Ne zaboravi na dodatnu garderobu 

Bez obzira na vremenske prilike, obavezno ponesi nešto za zaštitu od kiše i sunca. Spakiraj i laganiju i topliju odjeću, čvrste cipele, ali i lagane japanke. Iako si na kampiranju svega nekoliko dana, trebaš biti spreman na sve.

sto-ponijeti-na-kampiranje