• Blog
  • 1:57 pm

Studiranje je super, ali na natjecanjima je ekipa!

Case Study Competition ili Novathon #withPBZ dvije su sjajne prilike za studente koji si žele stvoriti priliku za buduću karijeru!  

Što čini studentsku svakodnevicu? Predavanja, učenje, studentski poslovi, potraga za cimerom, stanom, hobiji, izlasci… Ipak, glavni je fokus svim studentima upravo na stjecanju znanja kojim će si osigurati sigurnu (poslovnu) budućnost. No, pitanje je – koliko zapravo vrijedi tvoje znanje?

Odgovor na to ovisi isključivo o onome što ti dolazi nakon fakulteta – tržištu rada.

To se tržište stalno mijenja. Zamisli ga kao brzu rijeku, s povremenim čamcem kojeg riječna struja povremeno nanese do tebe. Tvoja brza reakcija – uskakanje u čamac – tvoja je prilika na tržištu rada. A kad jednom zaploviš tom poslovičnom rijekom, uhvatio si pravu poslovnu priliku.

Što je bitno, osim znanja?

Znanje čini trajnu vrijednost koju nam nitko ne može oduzeti, no ono je samo temelj tvoje buduće karijere. Važno je stalno ga nadograđivati dodatnim edukacijama, volonterskim angažmanima, odrađivanjem prakse te – natjecanjima. Potonji su posebno zabavan dio studentskog života jer imaš priliku upoznati nove ljude, raditi s njima i osvajati nagrade!

Sa svime navedenim može krenuti već od samog početka studiranja. Prilika koje će te motivirati da se pokreneš i hrabro zakoračiš u “čamac”, bit će više, što se više angažiraš.

Case study Competition – pokucaj na vrata poslodavcu

Jedna od prilika upravo je Case Study Competition. Na najvećem regionalnom studentskom natjecanju imaš mogućnost iskazati sve razine vlastitog znanja, predložiti svoje ideje i vizije poslovnih rješenja predstavnicima nekih od najboljih hrvatskih poduzeća te osvojiti bogate nagrade. Ništa manje važna je i činjenica da su svi oni tvoji potencijalni budući poslodavci. Nikad ne znaš, možda baš tvoja zamisao osvoji njihovu naklonost i time ti otvori vrata karijere u nekoj od poznatih kompanija.

Novathon #withPBZ – programiraj se za uspjeh

Ako se baviš web dizajnom, marketingom, programiraš ili studiraš na nekom od srodnih područja, svoju priliku ne moraš dugo čekati! Već se 1. svibnja možeš prijaviti za sudjelovanje u natjecanju Novathon #withPBZ od 23. do 24. rujna.

Pravi 24-satni inovativni maraton u kreiranju različitih aplikacija za bankarstvo budućnosti pružit će ti nova poznanstva, praktična iskustva i poslovne prilike. Ovaj ti maraton nudi mogućnost da postaneš dijelom motiviranog i snažnog tima, oslobodiš svu svoju kreativnost i odgovoriš na postavljene izazove.

Za vrijeme natjecanja moći ćeš se inspirirati govorima posebnih gostiju: Chris Skinner, jedan od najutjecajnijih ljudi u području financijskih tehnologija, Matteo Rizzi koji se aktivno bavi financijskom tehnologijom već više od 20 godina te Nenad Bakić, hrvatski poduzetnik, investitor i filantrop, trenutno posvećen digitalnoj transformaciji u obrazovanju.

Brže i zabavnije pametno plaćanje, digitalno upravljanje imovinom, inovativne pametne poslovnice, fintech rješenja ili novi oblici odnosa s klijentima – sve su to teme kroz koje možeš dati sve od sebe i zajedničkim timskim rješenjem osvojiti vrijedne novčane nagrade.

Točnije, pobjednički tim osvaja 75 tisuća kuna, drugoplasirani 37 tisuća, a nagrada za trećeplasirani tim iznosi 15 tisuća kuna. Sponzor prve i treće nagrade je Privredna banka Zagreb, dok je pokrovitelj druge nagrade Generali osiguranje.

Osim novčanih nagrada, timovi mogu osvojiti tjedan dana obuke u Intesa Sanpaolo inovacijskom centru u Torinu ili dvije ulaznice za Finnovate Europe 2018. u Londonu.

Prvi korak je prijava, koju će žiri revidirati i potencijalno ti omogućiti sudjelovanje. Pa, nemoj dugo čekati i sam stvori svoju potencijalnu priliku – prijavi se na Novathon #withPBZ.